Annons
Nyheter

Storsatsning på app mot matsvinn

Det onoterade miljöteknikbolaget Karma har tagit in cirka 110 miljoner kronor i ny finansiering. Vitvarujätten Electrolux och investmentbolaget Kinnevik finns med bland finansiärerna, skriver Karma i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 15 augusti 2018

Det onoterade miljöteknikbolaget Karma har tagit in cirka 110 miljoner kronor i ny finansiering. Vitvarujätten Electrolux och investmentbolaget Kinnevik finns med bland finansiärerna, skriver Karma i ett pressmeddelande.

Karma - vars app för att sälja mat som annars skulle ha slängts från butiker, restauranger och kaféer på mindre än två år har fått 350 000 användare - har i dagsläget fler än 1 500 anslutna leverantörer av matsvinn som i stället för att slängas säljs till reducerat pris runt om i Sverige och i London.

Annons

"Det nya kapitalet ska främst användas för att utöka teamet till fler än 100 anställda, vidareutveckla produkten, särskilt inom dagligvaruhandeln, samt fortsatt expansion i Europa", skriver Hjalmar Ståhlberg Nordegren, medgrundare och vd, i en kommentar.

I Sverige samarbetar Karma bland annat med Hemköp, Ica och Coop, hotellkedjan Scandic och lokala restauranger och kaféer.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons