Annons
Nyheter

Stort utbud av nyproducerade bostadsrätter

Utbudet av antalet nyproducerade bostadsrätter i juni är fler än antalet begagnade bostadsrätter, rapporterar SBAB med siffror hämtade från Booli. Under månaden fanns det 14 781 nyproducerade bostadsrätter till salu i Sverige jämfört med 13 271 begagnade bostadsrätter.(TT)
Publicerad 11 juli 2017

Utbudet av antalet nyproducerade bostadsrätter i juni är fler än antalet begagnade bostadsrätter, rapporterar SBAB med siffror hämtade från Booli.

Under månaden fanns det 14 781 nyproducerade bostadsrätter till salu i Sverige jämfört med 13 271 begagnade bostadsrätter.

Annons

Det finns däremot stora regionala skillnader. I länen Västra Götaland och Stockholm är utbudet för begagnade bostadsrätter större än utbudet för nyproducerade medan situationen är omvänd i exempelvis Norrbottens och Jönköpings län.

Att köpa en ny bostadsrätt innebär att du får vänta längre på inflyttning än om du köper en bostadsrätt på begagnatmarknaden. Däremot är priset på nyproducerat alltid fastställt medan priset kan variera för begagnade bostadsrätter eftersom de oftast innefattar en budgivningsprocess.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons