Annons
Nyheter

Sydneyhotell kräver rum med utsikt

Att ett sexstjärnigt mångmiljardhotell i Sydney får utsikt över det världsberömda operahuset och Harbour Bridge är ju självklart. Eller? För säkerhets skull stämmer nu Crown Resorts australiska myndigheter.(TT)
Publicerad 9 augusti 2018

Konglomeratet håller på att bygga en skyskrapa i stadsdelen Barangaroo, som ska innehålla bland annat hotell och kasino. Tanken är att komplexet ska locka en global publik, särskilt som Crown Resorts på sistone strukit satsningar i både Macao och Las Vegas.

Tomten där Crown Sydney Hotel Resort ska torna upp sig ligger pampigt vid vattnet. Men problemet är att den är på "fel" sida av Sydneys centrum, och därför måste sträcka sig högre än annan bebyggelse för att erbjuda utsikt över operahuset.

Annons

Företaget har nu enligt nyhetsbyrån Reuters lämnat in en stämningsansökan med krav på garantier för att "siktlinjerna bibehålles" mellan hotellet, Harbour Bridge och operahuset.

Det hela verkar vara en försiktighetsåtgärd - området är redan tätbebyggt, och såvitt känt planeras inga nya skyskrapor som skulle kunna förstöra stämningen bland hotellets storspelare.

Crown Sydney är budgeterat till 2,2 miljarder dollar (nästan 15 miljarder kronor) och beskrivs av företaget som Sydneys första sexstjärniga hotell.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons