Annons
Nyheter

Teslas nya elbil går i massproduktion

Teslas nya småbil, modell 3, går i massproduktion på fredag och de första leveranserna beräknas kunna ske i slutet av juli, uppger företagets grundare och vd Elon Musk. Tillverkningen kommer att öka gradvis. I augusti väntas företaget producera 100 bilar och i september fler än 1 500.(TT)
Publicerad 3 juli 2017

Teslas nya småbil, modell 3, går i massproduktion på fredag och de första leveranserna beräknas kunna ske i slutet av juli, uppger företagets grundare och vd Elon Musk.

Tillverkningen kommer att öka gradvis. I augusti väntas företaget producera 100 bilar och i september fler än 1 500. I december ska produktionen vara uppe i 20 000 bilar per månad. Hur många som förbeställt elbilen är oklart, men kötiden tyder på att det kan röra sig om närmare 500 000 bilar.

Annons

Modell 3 kommer att kunna köra nästan 35 mil på en enda laddning. För att klara expansionen kommer Tesla att utöka sitt nätverk av servicestationer med 30 procent under året. Företaget planerar också att dubblera antalet uppladdningsstationer i år och öka antalet ytterligare nästa år. Modell 3 beräknas kosta 35 000 dollar, motsvarande 300 000 kronor, i basversionen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons