Annons
Nyheter

Två anhållna i Allra-härvan

Två personer har anhållits i utredningen kopplad till pensionsbolaget Allra. En av dem begärs också häktad. De misstänks enligt åklagaren för grovt bokföringsbrott respektive grov trolöshet mot huvudman. - Två personer ytterligare är anhållna sedan i tisdags, säger åklagaren Thomas Hertz till TT.(TT)
Publicerad 11 oktober 2017
””

Allra misstänks för att ha blåst svenska pensionssparare på miljontals kronor genom vidlyftiga och olagliga affärer. Ledande företrädare för bolaget hävdar i sin tur att åklagaren är ute och cyklar i sin utredning.

Hänt i Stockholm

Annons

Sedan tidigare är en person häktad. En av dem som nu anhållits misstänks för grovt bokföringsbrott, den andra för grov trolöshet mot huvudman.

Sent på onsdagskvällen begärdes en av de anhållna häktad eftersom han skulle kunna förstöra bevis på fri fot, enligt åklagaren, skriver Expressen.

Brotten ska ha begåtts i Stockholm under 2011 och 2012.

Allra hette då Svensk fondservice, och gjorde under den perioden invecklade affärer med ett annat bolag, Oak Capital.

Vilka de anhållna är, är belagt med sekretess fram till dess att åklagaren begär dem häktade, om det sker. En av dem har begärt advokat Slobodan Jovicic som offentlig försvarare.

””

Beslut på fredag

Senast på fredag måste åklagaren besluta om han ska försöka få personerna häktade av tingsrätten. Senast samma dag måste han också ta ställning till om den person som häktades den 29 september, som också misstänks för grov trolöshet mot huvudman, ska begäras omhäktad.

Ett sådant beslut är ännu inte fattat, enligt Thomas Hertz, som i övrigt är förtegen om läget i utredningen.

I samband med att mannen häktades beslöt Stockholms tingsrätt om kvarstad på 242 miljoner kronor mot honom. Det innebär att Kronofogden ska försöka säkra tillgångar, inför möjliga domar i framtiden.

Åklagaren har också beslagtagit 140 miljoner kronor, vinster som Allra haft i sin verksamhet i Dubai.

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons