Annons
Nyheter

Svagt ned på börsen

Handeln var trevande på Stockholmsbörsen. Bland vinnarna fanns ett spelbolag. När börsen stängde på tisdagen hade det breda OMXS-indexet backat 0,1 procent Bland annat tyngde telekombolagen med Tele2 på minus 1,6 procent och Telia som var ned 1,0 procent.(TT)
Publicerad 12 juni 2018

När börsen stängde på tisdagen hade det breda OMXS-indexet backat 0,1 procent

Bland annat tyngde telekombolagen med Tele2 på minus 1,6 procent och Telia som var ned 1,0 procent.

Annons

Regeringen kommer inte att ingripa för att stoppa ett Teliaköp av Bonnier Broadcasting, skriver chefen för näringsdepartementets enhet för bolag med statligt ägande i ett mejl till TT.

Bland övriga storbolag märktes en nedgång för Boliden med 2,1 procent medan H&M, som senare i veckan presenterar försäljningssiffror, klättrade 5,0 procent.

Utanför storbolagslistan rasade framför allt datorspelutvecklaren Starbreeze 34 procent. Dagens industri skriver att riskerna blivit väl höga med aktien.

Spelbolaget Leovegas lyfte samtidigt 6,0 procent på upprepad köprekommendation från Handelsbanken med höjd riktkurs. Insiderköp i Ratos gör också att aktien som varit hårt pressad avancerade 2,3 procent.

På de ledande Europabörserna var det också mest nedåt. Londonbörsens FTSE-index backade 0,4 procent, Parisbörsens CAC-index sjönk också 0,4 procent medan Frankfurtbörsens DAX-index var oförändrat.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons