Annons
Nyheter

20-årsjubilerande festival med japanskt tema

I år fyller Stockholms internationella seriefestival 20 år, och passar dessutom på att uppmärksamma 150 år av svensk-japanska diplomatiska förbindelser. "Den starkaste symbolen för bandet Sverige-Japan är för mig Kungsträdgårdens körsbärsblommor.(TT)
Publicerad 12 mars 2018

I år fyller Stockholms internationella seriefestival 20 år, och passar dessutom på att uppmärksamma 150 år av svensk-japanska diplomatiska förbindelser.

"Den starkaste symbolen för bandet Sverige-Japan är för mig Kungsträdgårdens körsbärsblommor. De symboliserar även Stockholm och festivalen för mig då det är säsongen de blommar, så det blev bildens centrala tema. Vidare är ett av mina favoritelement i manga de ofta förekommande könsöverskridande karaktärerna, så figuren jag ritade är androgyn men samtidigt "kawaii" ("söt" på japanska)", säger serieskaparen Åsa Ekström som har tecknat årets officiella festivalbild, i ett pressmeddelande.

Annons

Festivalen som äger rum den 5-6 maj gästas av de japanska serietecknarna Fumiyo Kouno och Chihiro Tamaki, men även svenska serietecknare som Anneli Furmark, David Liljemark och Frida Malmgren med flera, samt gäster från bland annat Polen, Tjeckien, Frankrike och Brasilien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons