Annons
Nyheter

Affleck och Damon gör film om McDonalds-kupp

Filmstjärnorna Ben Affleck och Matt Damon har köpt filmrättigheterna till ett omtalat fall där en före detta polis blåste McDonalds på mångmiljonbelopp, skriver Deadline Hollywood. Filmprojektet bygger på en artikel om fallet, som publicerades av The Daily Beast förra veckan.(TT)
Publicerad 3 augusti 2018

Filmstjärnorna Ben Affleck och Matt Damon har köpt filmrättigheterna till ett omtalat fall där en före detta polis blåste McDonalds på mångmiljonbelopp, skriver Deadline Hollywood.

Filmprojektet bygger på en artikel om fallet, som publicerades av The Daily Beast förra veckan. På 1990-talet lyckades Jerome Jacobson, då säkerhetschef på ett företag som hamburgerkedjan anlitat, plocka ut de högsta vinsterna i McDonalds lotteri baserat på sällskapsspelet Monopol.

Annons

Han ska ha använt sig av ett närverk bestående av bland annat maffiamedlemmar, stripklubbsägare och medium, och ligan ska ha hämtat ut vinster till ett värde av 24 miljoner dollar innan härvan nystades upp av FBI.

Affleck ska regissera filmen och Damon ska spela en av rollerna, enligt Deadline. Duon ska producera filmen genom sitt bolag Pearl Street. Paul Wernick och Rhett Reese ("Deadpool") är anlitade för att skriva manus.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons