Annons
Nyheter

Akrobat dödsstörtade på festival

Green Days spelning på en festival i Spanien i fredags överskuggades av en tragisk händelse. Strax innan bandet skulle börja föll en akrobat under sitt uppträdande och störtade 30 meter ned mot sin egen död - men arrangörerna valde ändå att fortsätta festivalen som vanligt efter en kort paus, skriver NME.(TT)
Publicerad 8 juli 2017

Green Days spelning på en festival i Spanien i fredags överskuggades av en tragisk händelse. Strax innan bandet skulle börja föll en akrobat under sitt uppträdande och störtade 30 meter ned mot sin egen död - men arrangörerna valde ändå att fortsätta festivalen som vanligt efter en kort paus, skriver NME.

Beslutet att fortsätta programmet på Mad Cool Festival i Madrid trots olyckan väckte starka reaktioner, och en del valde att lämna i protest. När kvällens huvudartist Green Day gick på scenen en halvtimme efter olyckan visste de enligt uppgift dock inte vad som hade hänt, men blev senare varse. Efter konserten hyllade bandet den omkomne i ett inlägg på Twitter: "En väldigt modig artist vid namn Pedro förlorade livet i kväll i en tragisk olycka".

Annons

Arrangörerna beklagar i ett uttalande den "fruktansvärda olyckan", men säger att beslutet att fortsätta festivalen togs av "säkerhetsskäl".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons