Annons
Nyheter

Svensk tog bronset i kock-EM

Svenske stjärnkocken Alexander Sjögren tog brons i kock-EM, Bocuse d'Or Europe som avgjordes i Budapest. - Helt fantastiskt. Det är många månaders hårdträning som ligger bakom det här, säger han. I och med bronset är Alexander Sjögren klar för VM i Lyon nästa år.(TT)
Publicerad 11 maj 2016

I och med bronset är Alexander Sjögren klar för VM i Lyon nästa år. Svenskens mål var att hamna på pallplats, och han är mer än nöjd med tredjeplaceringen - efter vinnande Ungern och tvåan Norge.

””

Sjögren och de andra tävlande gick in i köket i Budapest i förmiddags. Sedan pågick intensiv matlagning i drygt fem och en halv timme. Därefter var det dags för bedömningen med danske ordföranden Rasmus Kofoed i spetsen.

Annons

Uppdraget var att laga en kötträtt och en fiskrätt för 14 personer; huvudingrediensen i den förra var kronhjortskalv och i den senare stör och störkaviar. Deltagarna hade stor frihet att komponera rätterna, men i båda fallen måste de laga en sås och använda minst två sorters garnityr.

Sjögren satsade på att komplettera fisken med rikliga mängder skaldjur och blåmusselsås.

””

Till hjortkalven valde Alexander Sjögren "mycket svamp" och tranbärsgelé samt grönsaker med "ljusa och fräscha färger". Han är glad över att hans medhjälpare Hampus Risberg korades till tävlingens bäste commis.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons