Annons
Nyheter

Älskad musikal får svensk premiär

Snart är det premiär för musikalen "Billy Elliot" på Malmö Opera. En föreställning som rör ensemblen till tårar. Berättelsen om Billy Elliot utspelar sig i ett brittiskt gruvsamhälle på 80-talet. Men historien är fortfarande aktuell, även i Sverige.(TT)
Publicerad 5 februari 2016

Berättelsen om Billy Elliot utspelar sig i ett brittiskt gruvsamhälle på 80-talet. Men historien är fortfarande aktuell, även i Sverige. Det säger Ronny Danielsson som regisserar den svenska versionen.

””

Få vara sig själv

Annons

Huvudtemat är att få vara den man innerst vill vara. Även om man är en ung pojke som vill dansa balett. Något som på många sätt var svårare i arbetarklassens England för 30 år sedan.

””

Han berättar att den kreativa processen går bra. Det är emellertid en utmaning att arbeta med 35 barn. Varje föreställning är tre timmar lång och inbegriper förutom teater både stepp, dans och sång. Vid sidan av repetitionerna går barnen dessutom i skolan.

””

"Hemmamatch för mig"

Beträffande de mer psykologiska aspekterna av arbetet är han däremot alldeles trygg.

””

Efter premiären den 13 februari väntar föreställningar ända fram till juni. I början av 2016 flyttar sedan musikalen till Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Där fortsätter Ronny Danielsson sitt uppdrag som regissör.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons