Annons
Nyheter

Artipelag flyttar utomhus med ny utställning

Sedan i torsdags finns flera skulpturer i skogen, vid vattenbrynet och på ängarna kring konsthallen Artipelag på Hålludden i Stockholms skärgård. Utställningen heter "Omvägar/detour" och är ett syskon till huvudutställningen "Bloomsbury spirit" som pågår inne i konsthallen.(TT)
Publicerad 10 juni 2018

Sedan i torsdags finns flera skulpturer i skogen, vid vattenbrynet och på ängarna kring konsthallen Artipelag på Hålludden i Stockholms skärgård. Utställningen heter "Omvägar/detour" och är ett syskon till huvudutställningen "Bloomsbury spirit" som pågår inne i konsthallen.

"Utställningens titel är här inte förknippat med ett vägarbete eller ett hinder för att komma direkt mot målet. Hos oss förknippas orden med en positiv upplevelse, likt de gör när det inom turism talas om intressanta avstickare och udda upplevelser", säger Artipelags konstchef Bo Nilsson i ett pressmeddelande.

Annons

Bland de medverkande konstnärerna finns Idun Baltzersen, Joel Fisher, Charlotte Gyllenhammar och Per Kirkeby. Konstnärerna har ett gemensamt särskilt förhållande till naturen, enligt Artipelag som planerar att låta konsten ta plats utanför hallen även i framtiden.

Utställningen i sin nuvarande form pågår till den 4 november.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons