Annons
Nyheter

Atwood vill starta ny reformation

500 år efter reformationen av den katolska kyrkan utser den kanadensiska författaren Margaret Atwood en ny institution som behöver göras om från grunden: plasten. Den har förvisso ingen påve, men är likafullt en modern och dyrkad motsvarighet till religionen, skriver hon i The Guardian.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

500 år efter reformationen av den katolska kyrkan utser den kanadensiska författaren Margaret Atwood en ny institution som behöver göras om från grunden: plasten. Den har förvisso ingen påve, men är likafullt en modern och dyrkad motsvarighet till religionen, skriver hon i The Guardian.

All plast hamnar till slut hamnar i dricksvattnet och i haven, framhåller Atwood som i stället för att spika upp teser påpekar att mikroplastartiklarna hotar såväl oceanerna som mänskligt liv och det trots att biologiskt nedbrytbara ersättningsmaterial redan finns.

Annons

Vad ska då motreformatörerna skriva på sina demonstrationsplakat? "Plast - för evigt"?

De kommer inte att ha en chans, enligt Atwood som förutom en stark reformationsrörelse bland annat hoppas på de vaxlarver som fram tills nyligen betraktats som enorma skadedjur men som visat sig kunna både äta och bryta ner plastpåsar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons