Annons
Nyheter

Banks ställer in Sverigespelning

New York-rapparen Azealia Banks ställer in sin spelning på Solid Sound i Uddevalla i sommar. Anledningen är att hon har fått huvudrollen i en Hollywoodfilm vars inspelningar krockar med den svenska festivalen. Nu jobbar festivalen med att hitta en ersättare.(TT)
Publicerad 2 juni 2015

New York-rapparen Azealia Banks ställer in sin spelning på Solid Sound i Uddevalla i sommar. Anledningen är att hon har fått huvudrollen i en Hollywoodfilm vars inspelningar krockar med den svenska festivalen. Nu jobbar festivalen med att hitta en ersättare.

"Om jag fick bestämma så skulle jag göra både och, men det går inte att flytta inspelningsdatumen (tro mig, jag har försökt!). Jag hoppas mina skandinaviska fans förstår och stöttar mitt beslut att ta den här chansen, jag kommer att återvända så snart jag kan och kan knappt vänta tills jag får spela för er", säger stjärnan i ett pressmeddelande.

Annons

Filmrollen gäller Robert Fitzgerald Diggs, känd som Wu Tang Clan-medlemmen RZA, drama "Coco". Handlingen kretsar kring en ung aspirerande rappare (Banks) som lägger musikdrömmarna på hyllan för att göra sina föräldrar nöjda.

Azealia Banks slog igenom 2011 med singeln "212" och släppte i fjol debutalbumet "Broke with expensive taste". Spelningen i Uddevalla skulle ha blivit hennes första i Sverige.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons