GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Becker: Indiemusiken har präglat mitt liv

Skådespelaren och mångsysslaren Saga Becker leder Manifestgalan, där årets bästa alternativa artister prisas. - Jag är väl själv filmvärldens indie, säger hon.(TT)
Publicerad 14 februari 2019

Saga Becker slog igenom i filmen "Någonting måste gå sönder", tilldelades en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll, och blev därmed den första transpersonen att både nomineras och vinna.

På fredag kommer hon att stå i galastrålkastarnas ljus igen när hon för första gången leder Manifestgalan. Förutom många olika klädbyten utlovar hon en blandning av humor och allvar.

””

"Rädda liv"

En av Saga Beckers hjärtefrågor är psykisk ohälsa, vilket hon tidigare har tagit upp i bland annat "Sommar i P1" - ett ämne som hon inte heller vill lämna utanför galan.

””

I rörelse

Hennes eget intresse för den alternativa musikscenen växte under ungdomsåren.

””

Till hösten publiceras Saga Beckers debutroman och hon har även varit konferencier för Europride. Att ha många bollar i luften är viktigt för henne.

””

På Manifestgalan har bland annat Les Big Byrd, Sarah Klang, Cherry, Ozzy och Hanna Järver chans att ta hem priser.

Galan äger rum på Nalen i Stockholm den 15 februari.

Rättad: Tidigare angavs fel veckodag i artikeln.

TT