Annons
Nyheter

Bergmark Elfgren-manus i svenskt indiespel

Hyllade Engelsforsförfattaren Sara Bergmark Elfgren står för manus till succéstudion Zoinks nya indiespel "Ghost giant". Det är en mysig berättelse med ett allvarsamt djup - som upplevs med hjälp av virtual reality-händer.(TT)
Publicerad 10 juni 2018
””

"Ghost giant" presenterades på lördagskvällen, inför världens största spelmässa E3 som går av stapeln i Los Angeles den kommande veckan.

Den färgglatt animerade staden Sancourt kommer att agera sandlåda när spelaren intar rollen som en osynlig jätte. Med hjälp av VR-glasögon och kontroller ska man handgripligen flytta runt saker för att hjälpa huvudkaraktären Louis och driva berättelsen framåt.

Annons

"Fick aldrig ett NES"

Sara Bergmark Elfgren har skrivit bland annat fantasyböckerna i Engelsfors-trilogin, med Augustprisnominerade "Cirkeln", samt serieromaner och andra typer av manus.

””

TT: Så du spelar mycket?

””

TT: Hur skriver man manus till ett VR-spel?

””

En stöttande vän

I "Ghost giant" kan spelaren öppna husen för att se vad som pågår där inne och flytta runt föremål, växter och fordon för att klara av de uppgifter Louis ställs inför.

"Samtidigt som de ofta involverar tunga lyft så är din viktigaste roll en mindre fysisk sådan. Det är rollen som en stöttande vän till ett barn som behöver lite vägledning", skriver utvecklaren Olov Redmalm i ett inlägg på Sonys Playstation-blogg.

När Sara Bergmark Elfgren har skrivit ett nytt manussegment har hon lämnat över det till utvecklarna, varpå de utvecklat pussel och utmaningar i samspråk.

Författaren uppskattar att skriva manus för olika format:

””

Inspirerande reportage

Annons

Inspirationen till berättelsen i "Ghost giant" kommer också från olika håll. Grundpremissen har Bergmark Elfgren hämtat från ett nyhetsreportage.

””
””

"Ghost giant" har ännu inget utgivningsdatum.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons