Annons
Nyheter

Bråvallachefen: "Var tvungen att säga ifrån"

Det var nödvändigt att ställa in nästa års Bråvallafestival, säger arrangören FKP Scorpios vd Folkert Koopmans till TT. Nu hoppas han att beslutet blir en väckarklocka som leder till en seriös diskussion för att gå till botten med vad han kallar ett samhällsproblem.(TT)
Publicerad 3 juli 2017

Årets Bråvallafestival var inne på sin sista dag när beskedet kom: Det blir ingen festival nästa år.

Det är ovanligt att sådana nyheter annonseras samtidigt som konserter är i full gång, men efter två dagar som kantats av nyheter om sexuella ofredanden och en anmäld våldtäkt fick Folkert Koopmans nog.

””
Annons

De anmälda sexbrotten är fortsättningen på en negativ trend som har förknippats med festivalen de senaste åren. Folkert Koopmans säger att FKP Scorpio har arbetat i samverkan med polisen och andra organisationer i förhoppningen att kunna förebygga våld och övergrepp.

"Måste ta ställning"

Men festivalens anseende har sjunkit i allmänhetens ögon, vilket inte minst märktes på årets besökarantal. Efter flera år av ekonomiska förluster säger Folkert Koopmans att de negativa skriverierna skrämmer bort besökare.

””
””

TT: Vad händer nu?

””

Omedelbart beslut

TT: Det har spekulerats kring om beslutet att ställa in festivalen egentligen bottnar mer i ekonomiska orsaker. Hur förhåller du dig till det?

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons