Annons
Nyheter

Cosbys konst kvar på museum

En utställning som innehåller verk från den amerikanske komikern Bill Cosbys privata samlingar plockas inte ner från museet Smithsonian i Washington DC.(TT)
Publicerad 6 augusti 2015

En utställning som innehåller verk från den amerikanske komikern Bill Cosbys privata samlingar plockas inte ner från museet Smithsonian i Washington DC.

Men i nättidningen Roots förtydligar utställningens initiativtagare Johnetta Cole att den aldrig hade blivit av om hon hade känt till anklagelserna mot Cosby tidigare.

Annons

Bill Cosby donerade cirka sex miljoner kronor och lånade ut 60 konstverk till utställningen om afrikansk konst som öppnade i USA:s huvudstad i november i fjol.

Enligt Cole är hon "bedrövad" över anklagelserna, men menar att utställningen kommer att hänga kvar eftersom den handlar om konsten, inte om mannen. Det förtydligas också på en skylt som nu sitter uppe på museet, som förklarar att utställningen hyllar konstnärerna och inte Bill Cosby.

Cosby anklagas för att ha våldtagit eller förgripit sig på över 40 kvinnor. I oktober ställs han inför rätta för att svara på frågor om ett fall från 1974, då han ska ha förgripit sig sexuellt på en då 15-årig flicka.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons