Annons
Nyheter

Svenska låtskrivare bakom finskt ESC-bidrag

Sedan ett tag har det stått klart att artisten Saara Aalto kommer att tävla för Finland i ESC. Nu är det också fastställt att hon kommer att sjunga låten "Monsters" - som två svenskar ligger bakom, skriver Hufvudstadsbladet.(TT)
Publicerad 3 mars 2018

Sedan ett tag har det stått klart att artisten Saara Aalto kommer att tävla för Finland i ESC. Nu är det också fastställt att hon kommer att sjunga låten "Monsters" - som två svenskar ligger bakom, skriver Hufvudstadsbladet.

"Monsters" är, förutom av Aalto själv, skriven av svenskarna Joy och Linnea Deb, som sedan tidigare ligger bakom bland annat "Heroes" (Måns Zelmerlöw) och "You" (Robin Stjernberg). Även britten Ki Fitzgerald har varit med och skrivit låten.

Annons

Det finska upplägget skiljer sig numera markant från det svenska sedan det finska public service-bolaget i höstas beslutade sig för att skrota modellen där tittarna röstar på flera olika artister. I stället fick Saara Aalto under lördagen sjunga tre olika bidrag. Finska folket och en internationell jury röstade fram "Monsters" som representant i ESC i Lissabon i vår.

Den svenske schlagerveteranen Thomas G:son och hans bidrag "Domino" fick således se sig besegrad.

30-åriga Saara Aalto är ett populärt namn i Finland och har tidigare bland annat kommit tvåa i brittiska X-factor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons