Annons
Nyheter

David Lagercrantz hade tvångstankar

Författaren David Lagercrantz hade svårt att ta sig an Stieg Larssons antihjältinna när han skrev nya "Millennium"-boken, erkänner han i en dagbok som Dagens Nyheter publicerade i söndagens tidning. "Jag har skjutit upp Lisbeth Salanders entré i boken. Det är som om jag är rädd för henne.(TT)
Publicerad 2 augusti 2015
Författaren David Lagercrantz hade svårt att ta sig an Stieg Larssons antihjältinna när han skrev nya \"Millennium\"-boken, erkänner han i en dagbok som Dagens Nyheter publicerade i söndagens tidning. \"Jag har skjutit upp Lisbeth Salanders entré i boken

Författaren David Lagercrantz hade svårt att ta sig an Stieg Larssons antihjältinna när han skrev nya "Millennium"-boken, erkänner han i en dagbok som Dagens Nyheter publicerade i söndagens tidning.

"Jag har skjutit upp Lisbeth Salanders entré i boken. Det är som om jag är rädd för henne. Nu kommer jag inte undan längre, och jag spänner mig i hela kroppen och låter henne braka in i handlingen med hela sin bistra gåtfullhet. Men förmodligen tar jag i för mycket. Hon känns inte rätt."

Annons

Dagboken kastar nytt ljus över författarens skapelseprocess och sträcker sig från maj 2013 till juli 2015. Texten beskriver till stor del författarens oro att leva upp till förväntningarna.

Den 27 augusti släpps resultatet "Det som inte dödar oss", som blir den fjärde boken i "Millennium"-serien. David Lagercrantz fick sitt genombrott med "Jag är Zlatan Ibrahimovic"-biografin från 2011 som han skrev tillsammans med fotbollsstjärnan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons