Annons
Nyheter

David Ogden Stiers är död

David Ogden Stiers, mest känd för sin roll som den arrogante kirurgen major Charles Emerson Winchester III i tv-serien "MASH", är död. Han blev 75 år, skriver Variety. Hans representant twittrar att han avled i sviterna av cancer i sitt hem i Newport, Oregon, USA.(TT)
Publicerad 4 mars 2018

David Ogden Stiers, mest känd för sin roll som den arrogante kirurgen major Charles Emerson Winchester III i tv-serien "MASH", är död.

Han blev 75 år, skriver Variety. Hans representant twittrar att han avled i sviterna av cancer i sitt hem i Newport, Oregon, USA.

Annons

David Ogden Stiers var Emmynominerad två gånger för sin insats i MASH, 1981 och 1982. Han nominerades även för en annan tv-serie om OS då han spelade William Milligan Sloane, grundare av USA:s olympiska kommitté.

Under karriären blev han också känd för sin berättarröst och medverkade i en rad filmer och tv-serier. Som berättare i Disneyfilmen "Skönheten och odjuret" delade han en Grammy för bästa barninspelning 1991.

Som skådespelare har han medverkat i en rad filmer och tv-serier. Han arbetade flera gånger med regissören Woody Allen, och är bland annat med i "Alla säger I love you" och "Skorpionens förbannelse".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons