Annons
Nyheter

Den första Bondbruden är död

Eunice Gayson, skådespelerskan som spelade den första så kallade Bondbruden i filmerna om James Bond, har avlidit, rapporterar BBC. Hon blev 90 år gammal. I "Agent 007 med rätt att döda" (engelska: "Dr.(TT)
Publicerad 9 juni 2018

Eunice Gayson, skådespelerskan som spelade den första så kallade Bondbruden i filmerna om James Bond, har avlidit, rapporterar BBC. Hon blev 90 år gammal.

I "Agent 007 med rätt att döda" (engelska: "Dr. No") från 1962 var Gayson den förste att fråga Sean Connery vem han var - varpå svaret för första gången i filmsammanhang blev "Bond, James Bond".

Annons

Producenterna bakom Bond-filmserien, Barbara Broccoli och Michael G Wilson, skickar sina kondoleanser till Gaysons familj i ett uttalande.

"Vi sörjer beskedet att Eunice Gayson, vår allra första 'Bondbrud' . . . har gått bort."

I "Agent 007 med rätt att döda" träffar Trench (Gayson) James Bond (Sean Connery) över ett kortspel i ett franskt kasino. Men signaturfrasen föll inte naturligt till en början - i en intervju 2012 berättade Eunice Gayson att Connery blandat ihop Bonds namn med sitt eget flera gånger. Då föreslog hon att de två skulle ta en drink, och i den följande tagningen satte Connery rätt replik.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons