Annons
Nyheter

Docklands återuppstår

Nattklubben Docklands återuppstår under tre dygn i sommar, med anledning av att det i år är 20 år sedan den kontroversiella klubben öppnade. Jubileet sammanfaller med festivalen Dans Dakar och äger rum 20-22 augusti.(TT)
Publicerad 11 juni 2015

"Docklands 20-årsjubileum kommer att bli den största inomhusfesten för techno och house som någonsin gjorts i Sverige", säger Karl Törnros, festivalgeneral på Dans Dakar, i ett pressmeddelande.

Docklands, som slår upp portarna drygt 100 meter från sin ursprungliga plats på Finnboda varv i södra Stockholm, blir därmed en efterfest till Dans Dakar och öppnar när festivalområdet stänger.

Annons

Biljetterna till Docklands 20-årsjubileum släpps den 16 juni.

Klubben stängdes 2002, efter att polisens dåvarande ravekommission under ett flertal år gjort upprepade tillslag där, bland annat för att försöka stoppa spridningen av partydrogen ecstasy.

1996 gjorde Vänsterpartiets dåvarande partiledare Gudrun Schyman ett besök på Docklands för att förhindra att polisen stängde klubben, då hennes närvaro gjorde tillställningen till en allmän sammankomst. Schyman fick efteråt motta kritik från de egna leden för sitt nattklubbsbesök.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons