Annons
Nyheter

Emma Knyckare åker på Sverigeturné

I höst ger komikern Emma Knyckare sig ut på vägarna med föreställningen "Årets mama". Det blir Knyckares första egna scenföreställning och den kommer att besöka tolv städer runt om i Sverige. "Det ska bli så otroligt gött att få göra den här föreställningen.(TT)
Publicerad 9 mars 2018

"Det ska bli så otroligt gött att få göra den här föreställningen. Det är min första egna show och det är dags att ta mig ut från lägenheten med alla funderingar och trams jag lurat ihop sedan min dotter Maggan kom", säger hon i ett pressmeddelande.

"Årets mama", som bygger på Emma Knyckares bok "Hit med flaskan", innehåller skämt om föräldraskapet. Det hela beskrivs som en "föreställning om familjeliv, underliv och kärlek".

Annons

Men sig på turnén, som får premiär i Göteborg den 4 oktober, tar hon med sig ett husband bestående av hennes svägerska och svåger - Matilda Sjöström och Joakim Fritzner.

Emma Knyckare är också aktuell som initiativtagare till den mansfria festivalen Statement Festival, som äger rum den 31 augusti-1 september i Göteborg. Idén kom till förra sommaren som en reaktion på rapporter om sexuella övergrepp och ofredanden på svenska festivaler. Statement festival är tänkt att utgöra en frizon för kvinnor, transpersoner och ickebinära.

Biljetterna till "Årets mama" släpps den 9 mars.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons