Annons
Nyheter

Eurovision-semifinal med extra allt

Varghologram, stavhoppsakrobater, Sergej Lazarev-utmanare och ett supershownummer med Måns Zelmerlöw och Petra Mede. Den andra Eurovision-semifinalen innehåller det mesta. Trettio dansare, glitter och två programledare som visar att de både kan sjunga och dansa - så inleds den andra semifinalen.(TT)
Publicerad 11 maj 2016

Trettio dansare, glitter och två programledare som visar att de både kan sjunga och dansa - så inleds den andra semifinalen.

Måns Zelmerlöws och Petra Medes gigantiska shownummer, en skämtsam Eurovision Song Contest-introduktion för nytillkomna tittare i USA och Kina, drog ner ett av de största jublen under onsdagens genrep.

Annons

Ett genrep som inte var helt problemfritt - Nika Kocharov & Young Georgian Lolitas, från just Georgien, fick framföra sitt bidrag två gånger efter ett "produktionstekniskt missöde".

Programledarna övertygade dock kvällen igenom och fortsatte att blanda vass humor med allvar.

””

Australien och Ukraina

Bidragen då? Jo, den andra semifinalen kan sägas hålla en jämnare nivå än den första. Det finns ingen överlägsen jättefavorit, som Rysslands Segej Lazarev i tisdags, men ett par bidrag sticker ut.

””

Australiens Dami Im ställer upp med "Sound of silence", en modern poplåt som funkar lika bra utanför Eurovision-bubblan. Hennes avskalade nummer gick också hem hos genrepspubliken i Globen.

Ukrainas "1944", som framförs av Jamala, är ett av årets mest omtalade bidrag - titeln refererar till året då Sovjetunionen deporterade hundratusentals krimtatarer. Många ser kopplingar till nutid och Rysslands annektering av Krim men Eurovision-arrangören EBU anser inte att låten är politisk.

Starka nummer

Jamala tar i alla fall "1944" på största allvar och under genrepet framförde hon den, som vanligt, med en enorm inlevelse.

””

Semifinalen rymmer också en rad mer eller mindre uppseendeväckande nummer. Inte minst Ivan från Vitryssland vars spektakulära "Help you fly"-show innehåller varghologram, nakenhet och en bebis. Slovenien har i sin tur skickat Manuella som iscensätter sin countrydoftande "Blue and red" med en stavhoppande akrobat.

Den andra semifinalen sänds i SVT1 klockan 21.00 på torsdag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons