Annons
Nyheter

Fest ramar in jämn final i Melodifestivalen

Latinoglädje skjuter igång Melodifestivalens final - som avslutas med fuldans. En skitbra final, tycker schlagergeneralen. Jämntjock utan Eurovisionvinnare, säger DN:s Melodifestivalen-expert. Tolv bidrag är finalklara efter fem veckors tuff gallring.(TT)
Publicerad 4 mars 2018

Fyra åtråvärda finalbiljetter är i händerna på Margaret, Felix Sandman, Renaida och Mendez efter Andra chansen-duellerna i Kristianstad arena.

””

Och med de åtta finalister som direktkvalificerade sig från deltävlingarna har paletten flera nyanser av musikstilar.

””
Annons

Given öppning

Att låta Mendez inleda finalen med sin latinodoftande "Everyday" var ett av de lättaste besluten i hans jobb att sätta en startordning för finalen.

””

Någon svensk vinnare i Eurovision Song Contest, som avgörs i Lissabon i maj, tror inte DN:s schlagerexpert Hanna Fahl att Sverige hittar i årets finalfält. Hon saknar Dotters "Cry" och beskriver frånvaron som "årets schlagerskandal".

””

Årets finalfält är ett av de bästa som Melodifestivalen har haft, kontrar Christer Björkman.

””

Solodebutanten Felix Sandmans hjärtesorg-ballad "Every single day" är en av alla låtar som strömmas bra utanför Melodifestivalen. Nästa helg ställer han sig på Melodifestivalens scen för tredje veckan i rad.

””

"Skrällpotential"

Björkman vill inte tippa vilket bidrag som har bäst chans att vinna, och Fahl tycker att det känns omöjligt att gissa det. Men hon tror att det blir en nagelbitare och möjlighet för skrällar.

””

Benjamin Ingrosso, Mariette och Felix Sandman tror hon kan lyckas bäst i Eurovision.

””

Melodifestivalens final avgörs i Friends arena på lördag - och sänds i SVT1 med start klockan 20.00.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons