Annons
Nyheter

Polisen: "Hon är chockad och illa berörd"

En tonårsflicka misstänks ha blivit våldtagen under Håkan Hellströms konsert på Bråvallafestivalen i Norrköping i går kväll. Enligt flickan har en man hållit fast henne och genomfört en våldtäkt, mitt inne i publikhavet.(TT)
Publicerad 1 juli 2017
””

Brottet ska ha skett vid elvatiden i går kväll någonstans framför scenen under Håkan Hellströms konsert. Flickan, som uppges vara i 15-årsåldern, har under natten fått vård och genomgått en läkarundersökning.

””

"Helt oacceptabelt"

Annons

TT: Vad tänker du om att det händer bland tusentals människor, utan att någon ingriper eller ser något?

””

Han tycker inte att arrangören har brustit i säkerhetsarbetet och säger att det är svårt att helt förhindra den här typen av brott på festivaler.

””

Var nykter och håll ihop

Totalt sett har det enligt honom skett färre brott än under förra årets festival - även när det gäller grövre brott som misshandel, sexuella ofredanden och våldtäkter.

””

Förutom våldtäkten har det enligt polisen hittills anmälts elva fall av sexuellt ofredande och ett fall av sexuellt tvång under festivalen. Därutöver har det skett en grov misshandel, fem fall av misshandel, 22 stöldbrott och ett hundratal ringa narkotikabrott.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons