Annons
Nyheter

Från "Idol" till Melodifinal

Robin Bengtsson blev trea i "Idol" 2008. Drygt sju år senare är han tillbaka i rampljuset, själv smått chockad över att "Constellation prize" är i final i Melodifestivalen. - De här åren har varit en bra skola, säger han till TT.(TT)
Publicerad 7 februari 2016

Samtidigt som champagnen började flöda och Andra chansen-låtarna - Albin & Mattias "Rik" och Samir & Viktors "Bada naken" - började strömma ur högtalarna på efterfesten kunde finalisterna Robin Bengtsson och Ace Wilder börja slappna av. I alla fall lite.

Pressen har varit stor, för den ena som återvändande förhandsfavorit - för den andre som debutant i en helt annan musiktävling än Idol.

””
Annons

Bytte artistnamn

25-åringen från Svenljunga har släppt en rad singlar under åren, bland annat under artistnamnet B Robin. Men det stora genombrottet har låtit vänta på sig och till första deltävlingen i Göteborg kom Robin Bengtsson som ett relativt oskrivet namn.

Men under schlagerveckan sjönk hans odds sakta men säkert i förhandstipsen - och till slut räckte det hela vägen till final för "Constellation prize".

””

Ace Wilder har samtidigt varit finaltippad ända sedan hennes namn presenterades av SVT. Hennes debut i Melodifestivalen för två år sedan slutade med en andraplats. Sådant förpliktigar.

””

Malmö nästa

Uppladdningen stördes av petningen av Charlotte Perrelli som programledare och diskningen av Anna Books bidrag. Men till slut blev den första deltävlingen en rivstart för årets upplaga av Melodifestivalen.

Redan till kommande helg drar schlagercirkusen vidare till Malmö. Gina Dirawi, som ensam programledare men med Perrelli som gästartist, ska då lotsa tittarna mellan bidrag framförda av bland andra David Lindgren, Molly Pettersson Hammar och en trio bestående av Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson.

Robin Bengtsson och Ace Wilder kan redan börja finslipa numren med sikte på den 12 mars. Då går finalen i Friends arena i Stockholm.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons