Annons
Nyheter

Getaway Rock breddar utbudet

Hårdrockfestivalen Getaway Rock är tillbaka för femte året i rad med stora affischnamn som Helloween, Accept och Rob Zombie på spelschemat. Men i år breddar man utbudet och släpper in alternativa influenser som industri- och boogierock.(TT)
Publicerad 5 augusti 2015

Snart fylls Gasklockeområdet i centrala Gävle med hårdrockfans från såväl Sverige som utlandet. Getaway rock är en medelstor attraktion med runt 6 000 besökare, men håller hög internationell klass.

Framför allt är det två tyska akter som sticker ut: det etablerade metalbandet Helloween och den avantgardistiska industrigruppen med det svåruttalade namnet; Einstürzende Neubauten. Den senare slog igenom i mitten av 80-talet och är en av de största i sin genre. Men även Status Quo ligger utanför det typiska "hårda" utbudet.

Annons

Vill locka fler

Bakom bokningarna ligger en vilja att bredda festivalen, menar Kajsa Apelqvist, presstalesperson för arrangören FKP Scorpio i Sverige.

””

FKP Scorpio är en tysk arrangör med festivaler över hela Europa, och utbudet i Gävle skiljer sig marginellt från de europeiska ländernas, menar Kajsa Apelqvist.

””

Arrangörerna är inte oroliga för att festivaldöden som har drabbat Sverige skulle slå mot Getaway Rock.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons