Annons
Nyheter

Gripande år efter brutal kidnappning

Kanadensisk polis har gripit en man misstänkt för delaktighet i en kidnappning i Somalia 2008. Fallet har rönt uppmärksamhet i Nordamerika eftersom Amanda Lindhout, i dag 34, blivit en celebritet inom biståndsarbete och personlig utveckling sedan hon frigivits efter femton månaderna i fångenskap.(TT)
Publicerad 12 juni 2015

Kanadensisk polis har gripit en man misstänkt för delaktighet i en kidnappning i Somalia 2008. Fallet har rönt uppmärksamhet i Nordamerika eftersom Amanda Lindhout, i dag 34, blivit en celebritet inom biståndsarbete och personlig utveckling sedan hon frigivits efter femton månaderna i fångenskap.

Polisen i Ottawa säger att den gripne mannen förhandlade åt kidnapparna, som ska ha tagit emot en miljon dollar i lösensumma från de bortrövades familjer. Frilansjournalisten Lindhout och ex-pojkvännen Nigel Brennan vittnade efter frisläppandet om tortyr och svält hos ett gäng tonåriga gärningsmän.

Annons

Lindhouts memoarer, som också ska bli film, har hyllats som en skildring av naiv äventyrslust, fruktansvärda upplevelser och försoning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons