Annons
Nyheter

Han blir Björn Borg i nya filmen

Svenska Sverrir Gudnason och amerikanska Shia LaBeouf axlar rollerna som Björn Borg respektive John McEnroe i den kommande filmen om den svenska tennishjältens liv.(TT)
Publicerad 11 maj 2016

För Aftonbladet berättar Shia LaBeouf, som just nu befinner sig i Sverige, om varför han tackade ja till rollen i den kommande filmen "Borg vs McEnroe":

””

Shia La Beouf, som bland annat har setts i "Transformers"-filmerna, ska spela den amerikanska John McEnroe. Svenska Björn Borg kommer enligt uppgift till TT att spelas av Sverrir Gudnasson ("Monica Z", 2013) och ("Flugparken", 2014).

Annons

"Borg vs McEnroe" regisseras av danska Janus Metz och produceras av filmbolaget Tre vänner i samarbete med Nordisk Film. Manus är skrivet av Ronnie Sandahl ("Svenskjävel").

Förra veckan hälsade Sandahl i ett Facebook-inlägg att mer information om filmen kommer att presenteras på filmfestivalen i Cannes i helgen.

"Får inte säga ett pip förrän nästa helg då jag åker till Cannes tillsammans med regissör, skådespelare och producenter för att berätta om projektet inför svensk och utländsk press", skrev han då.

Björn Borg och konkurrenten John McEnroe präglade tennisen under många år under 1970- och 80-talet och många av deras möten har blivit klassiska, särskilt Wimbledonfinalerna 1980 och 1981.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons