Annons
Nyheter

Hiphopmuseum öppnar nästa år

Ett hiphopmuseum kommer att slå upp portarna i New York nästa år, skriver NME. En ideell organisation har säkrat en tomt på 125th Street i Harlem och planerar för en byggnad på 20 våningar. I en första etapp kommer byggnaden förutom ett museum att innehålla kafé, galleri och presentshop.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

Ett hiphopmuseum kommer att slå upp portarna i New York nästa år, skriver NME. En ideell organisation har säkrat en tomt på 125th Street i Harlem och planerar för en byggnad på 20 våningar.

I en första etapp kommer byggnaden förutom ett museum att innehålla kafé, galleri och presentshop. I nästa fas planeras för bland annat hotell, shoppingcenter och sportbar.

Annons

Bronx anses vara hiphopens vagga, men flera banbrytande rappare och musiker, som Q-Tip, A$AP Rocky och Puff Daddy, kommer från Harlem.

I Bronx döptes förra året en del av Sedgwick Avenue om till Hip-Hop Boulevard. Sedgwick Avenue har en plats i hiphophistorien för att DJ Kool Herc på en fest 1973 visat upp en ny teknik för att framföra musik. Med på festen fanns bland annat Grandmaster Flash, Afrika Bambaata och KRS-One.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons