Annons
Nyheter

Ingrid Wall: Kim finns alltid kvar hos oss

Trettio familjefotografier blev det för familjen Wall. Aldrig kan hela familjen samlas igen för den årliga fotograferingen. Mardrömmen som de aldrig vaknar upp ur började för ett år sedan. Morgonen efter det att Kim Wall "seglat ut med ondskan i den mest djävulska form", berättar mamman i P1.(TT)
Publicerad 10 augusti 2018
””

Dottern klev ombord på en hemmabyggd ubåt i Öresund. Som frilansjournalist intresserade hon sig för lite udda grejer och personer, och att intervjua ubåtsbyggaren Peter Madsen om något så speciellt som en dansk rymdkapplöpning var en sådan story.

””

Lättnad

Annons

Ubåten med två personer ombord seglade iväg, men bara ubåtsmannen kom tillbaka levande. Över 100 dagar senare var hela Kim Walls kropp hittad i Öresund. Madsen åtalades för mord och dömdes senare till livstids fängelse.

Att få tillbaka en hel kropp gav en viss lättnad, berättar Ingrid Wall och konstaterar att såväl två- som fyrbenta bidragit till det. Hon tänker på de svenska likhundarnas outtröttliga insats.

””

Hundens stöd

Familjens hund har också haft stor betydelse under det tunga året som gått. Sexårige Iso har fortsatt vifta på svanen och lagt huvudet i någons knä.

””

Ofta får familjen frågan hur den orkar. Ingrid Wall svarar att alternativ saknas. Ondskan skulle segra igen om de ger efter. Med en minnesfond i Kim Walls namn, för att stötta kvinnliga journalister med liknande arbetssätt, blickar familjen framåt. Men också genom den värme från såväl okända som kända, bland annat Kim Walls vänner - som besöker familjen i Trelleborg från världens hörn.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons