Annons
Nyheter

Ingrosso: "Föräldrarna är chockade"

Han beskriver sig som en "melodisnubbe" - men ett krossat hjärta fick honom att lägga större vikt vid låttexter. På lördag kliver storfavoriten Benjamin Ingrosso upp på Melodifestivalens scen med förhoppning om att bidraget "Dance you off" ska ta honom ut i Europa.(TT)
Publicerad 9 mars 2018

När han var 8 år vann han Lilla Melodifestivalen. När han var 16 år tog han hem "Let's dance".

””

Han är den stora favoriten inför finalen och enligt oddsmakarna kommer han att ta en solklar seger. Trots det påpekar Benjamin Ingrosso att vad som helst kan hända - men säger att det vore en dröm att få uppträda för hela Europa.

””
Annons

Skriver av sig

Bidraget "Dance you off" handlar om en destruktiv relation, där man behöver "dansa av sig" den andra personen, bryta kontakten. Låten är baserad på Ingrossos uppbrott med flickvännen, och det var först efter separationen han började lägga vikt vid låttexter.

””

För att bara vara 20 år gammal har han hunnit med mycket i sin karriär, och det började alltså i en mindre variant av lördagens tävling.

””

Föräldrarna chockade

På lördag ska tolv bidrag göra upp om en plats i Eurovision Song Contest och Ingrosso tror att Felix Sandman, som knep en plats i finalen via Andra chansen, blir den tuffaste konkurrenten.

””

Benjamins Ingrossos släkt har ett starkt fäste inom nöjesvärlden. Hans mamma Pernilla Wahlgren har tävlat i Melodifestivalen fyra gånger, men några tips av henne har han inte fått.

””

Melodifestivalens final sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons