Annons
Nyheter

"Insåg att alla inte förstår ironi"

Arcade Fire gjorde debut på Way Out West - och avslutade hela festivalen som sista akt i Slottsskogen. Nu berättar Richard Reed Parry om hur Abba påverkat gruppens musik. - Redan under "Funeral" arbetade vi med låtar som lät som Abba, säger han.(TT)
Publicerad 12 augusti 2018

Under fjolåret släppte Arcade Fire "Everything now", bandets femte sedan debuten 2004 med "Funeral". Sedan starten har indierockgruppen hunnit ta hem en Grammy, få ännu fler nomineringar, sålt miljoner skivor och spelat världen över. I det senaste albumet märks andra influenser av än tidigare - inte minst nämns Abba återkommande i flera av de senaste albumrecensionerna. Richard Reed Parry, en av bandets mångbegåvade instrumentalister, säger att Abbas musik är bland den bästa popmusiken som någonsin gjorts.

””

TT: När man lyssnar på "Everything now" känns det väldigt mycket som en kritik mot kapitalismen. Berätta, vad tänkte ni?

””
Annons

"Mådde lite dåligt"

Inför sitt senaste albumsläpp gjorde bandet en kampanj med falska nyheter - som att de släppte sin musik i en specialgjord fidget spinner, att de hade en särskild klädkod på en spelning och en rad andra falska berättelser och recensioner - allt för humorns skull, berättar Reed Parry.

””

I stället förstod inte alla att det var på skämt, och bandet kritiserades för kampanjen.

””

"Får aldrig radiohit"

Recensionerna av albumet var mixade, hyllningar varvades med kritik mot gruppens nya riktning. Richard Reed Parry är snabb med att påpeka att han inte läser recensioner, och berättar att det inte påverkar dem kreativt.

””
””

"Bästa artisten just nu"

TT: Vem av artisterna på Way Out West tycker du står för framtidens sound?

””

På frågan om hur Arcade Fires framtid ser ut svarar han att han inte vet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons