Annons
Nyheter

Isa går för vinst i Melodifestivalen

Isa var en av fjolårets stora skrällar i Melodifestivalen. I år ska hon ta nästa steg i tävlingen. - Det hade varit himla mäktigt att stå i Eurovision, säger hon till TT.(TT)
Publicerad 10 februari 2016

Årets Melodifestivalcirkus är bara inne på andra veckan men skandalerna är redan på rekordnivå med petade programledare och diskade bidrag.

Isa Tengblad känner pulsen när hon nu ska hoppa på karusellen.

””
Annons

Det hade varit förödande för tävlingen då hon är en av årets stora favoriter. Ett helt annat utgångsläge än i fjol - då var Isa den stora överraskningen som skrällde sig direkt till final med klistriga "Don't stop".

””

Ballad i år

När Isa i helgen tävlar i den andra deltävlingen i Malmö vet tittarna vem hon är - något som förstås innebär större förväntningar.

””

En annan fördel är att Isa i år har kunnat välja och vraka bland låtarna. Till slut föll valet på "I will wait", en låt som de senaste årens stora Melodifestivallåtskrivare Anton Hård af Segerstad, Linnea Deb och Joy Deb har skrivit tillsammans med den mexikansk-amerikanska artisten Nikki Flores.

Isa lovar att hon kommer att bjuda på något helt annat än tuggummipopdängan "Don't stop" - "I will wait" är en ballad.

””

Tufft motstånd

Även visuellt väntar något nytt. Isa kommer att vara helt själv på scenen och numret har tagits fram i samarbete med koreografen Benke Rydman, som låg bakom Måns Zelmerlöws "Heroes"-nummer.

””

Hon sticker inte under stol med att hon vill gå till final och väl där placera sig bättre än i fjol, då hon slutade sjua. Allra helst vill hon vinna och få chansen att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Stockholm i maj.

Men motståndet i delfinalen är tufft.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons