Annons
Nyheter

Juck, faderskärlek och heavy metal-musikal

Skräck, Juck och Klara Fina ryms på Riksteaterns scener i vår. Tidigare medlemmar i The Ark har skrivit låtarna till den nya heavy metal-musikalen "Ont blod" och Lucas Svensson har dramatiserat "Kejsaren av Portugallien". Rollen som den älskade dottern, Klara Fina, spelas av Lovisa Onnermark.(TT)
Publicerad 4 december 2017

Rollen som den älskade dottern, Klara Fina, spelas av Lovisa Onnermark. Om det i Selma Lagerlöfs roman framför allt är den fattige faderns, Jan i Skrålyckas, enorma kärlek till sitt enda barn som står i centrum, gör Lucas Svensson även samhällsstrukturerna synliga.

””
””

Nyskrivna scener

Annons

Klara Finas flytt till Stockholm slutar med att hon prostituerar sig. Medan Selma Lagerlöfs roman i första hand skildrar Jan i Skrålyckas tilltagande depression och galenskap hemma i Värmland har Lucas Svensson skrivit in egna scener om Klara Finas tillvaro i storstaden. Dessutom är Ann-Sofie Lund, känd under artistnamnet Min stora sorg, i färd med att komponera ny musik till föreställningen.

Riksteatern har också kontrakterat den uppmärksammade dansgruppen Juck som turnerar med rapartisten Cleo. På vårrepertoaren finns även den helt nyskrivna körföreställningen "Sång från välfärden" - Sara Parkmans och Hampus Noréns bidrag till valdebatten. Lennart Jähkel och övriga skådespelare sjunger tillsammans med en lokal kör på varje spelplats.

Metal och vampyrer

I mars blir det urpremiär för något så ovanligt som en heavy metal-musikal som riktar sig till högstadiet och gymnasiet. Jens Andersson och Mikael Jepson, kända från The Ark, har skrivit musiken, och en av det nu nedlagda bandets första trummisar, Martin Rosengardten, regisserar.

"Ont blod" handlar om Alexia och hennes heavy metal-band men också om vampyrer,

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons