Annons
Nyheter

Kate Bush hyllas i Uppsala

Det blir Kate Bush och hennes hitlåt "Wuthering heights" för hela slanten i Uppsala nästa helg. Då är det nämligen dags för fansen att inta högarna i Gamla Uppsala för att dansa till hiten från 1978. Omkring 100 personer väntas delta. "Folk reser hit från andra platser.(TT)
Publicerad 9 juli 2017

Det blir Kate Bush och hennes hitlåt "Wuthering heights" för hela slanten i Uppsala nästa helg. Då är det nämligen dags för fansen att inta högarna i Gamla Uppsala för att dansa till hiten från 1978.

Omkring 100 personer väntas delta.

Annons

"Folk reser hit från andra platser. Det här är det enda eventet i Sverige, så vill man vara med är det Uppsala som gäller", säger arrangören Linn Liljemo till SVT Uppsala.

Tillsammans dansar deltagarna som Kate Bush gör i musikvideon och klär sig i en liknande outfit. De vill säga: Röd klänning, röda strumpbyxor, svart bälte, röd blomma i håret, rött nagellack och rött läppstift.

Det är andra året i rad som evenemanget arrangeras vid högarna men det går även att hitta på andra platser runt om i världen.

"Wuthering heights" är inspirerad av Emily Brontës bok med samma namn, "Svindlande höjder" på svenska, och blev en stor hit när den släpptes i slutet av 1970-talet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons