Nyheter

Kinesisk skådespelerska försvunnen

Fan Bingbing, en av Kinas största stjärnor, har inte setts till i offentligheten sedan den 1 juli. Nu har hon placerats sist på kinesiska myndigheters lista där kändisars "sociala ansvar" rankas. Det gör att många misstänker att hon sitter i fängelse.(TT)
Publicerad 12 september 2018

I maj kom uppgifter om att Bingbing, som är skådespelerska, modell och sångerska, misstänks för skatteflykt. Att hon inte har setts till på flera månader har sedan tidigare lett till rykten om att hon gripits, skriver ABC News.

Förra veckan rapporterade statliga medier uppgifter om att stjärnan "placerats under kontroll", men artikeln försvann snabbt från sajten.

Myndigheterna har inte bekräftat att stjärnan utreds för skatteflykt men det ryktas att hon är en av de personer som anklagas för så kallade yin och yang-kontrakt inom filmindustrin, där ett kontrakt lämnas in till myndigheterna och ett annat, som visar en större summa pengar, är det som gäller.

Bingbings talesperson uppger att stjärnan inte gjort något fel.

På listan över 100 kändisarnas "sociala ansvar" har bara nio personer fått över 60 procent, vilket räknas som godkänt. Skådespelaren Xu Zheng toppar listan med 78 procent i poäng och Fan Bingbing ligger sist med 0 procent.

Utanför Kina är Fan Bingbing mest känd för sina insatser i X-Men-filmerna.

Forbes placerade 2017 Bingbing på första plats på sin årliga lista över kinesiska kändisar.

TT