Annons
Nyheter

Kinnaman flyr för livet i ny film

Det är dags för ännu en actionfilm med Joel Kinnaman. Den här gången heter filmen "Run all night", och det är precis vad hans karaktär ­gör - flyr undan lönnmördare genom New York-natten(TT)
Publicerad 13 april 2015
””

Jagad av mördare

I "Run all night" spelar Liam Neeson spelar en före detta lönnmördare med maffiaanknytning och Ed Harris hans barndomsvän och chef. Joel Kinnaman gör rollen som Neesons son, en man som inte vill ha någonting med sin far att göra ­ men när sonen blir vittne till ett mord leder det till att både han och pappan jagas genom New York-natten av pappas gamle kompis och dennes män.

””
Annons

Starkt realistisk

Det känns verkligen att "Run all night" är inspelad på plats i New York. Regissören Jaume Collet-Serra konstaterar att detta var hans avsikt, att filmen skulle kännas riktigt realistisk. Och Joel Kinnaman säger:

””

Kinnaman har numera Los Angeles som bas. Han äger ett hus där, men det myckna filmandet gör att han inte är där särskilt ofta. Han tror att han under 2015 högst kommer att tillbringa några veckor där.

””

Jobbar med Espinosa

Han fick sitt internationella genombrott i Daniel Espinosas "Snabba cash", och han håller ständig kontakt med den svenske regissören och har en av huvudrollerna i dennes "Child 44", som får svensk premiär 1 maj. Baserad på en bästsäljare är det en klaustrofobisk skildring av politiskt förtryck och seriemördarjakt i Stalintidens Sovjet.

””

När TT möter honom har han kommit direkt från inspelningen av en psykologisk thriller i Kanada. Framför sig har han "Suicide squad", baserad på en tecknad serie om en hemlig agentorganisation. Det skulle kunna bli en serie filmer, och det ser han fram emot.

””

Och filmer i det gamla hemlandet Sverige? Jodå, det finns med i planerna.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons