Annons
Nyheter

Klart: Dungeons & dragons blir film

Det populära rollspelet "Dungeons & dragons" ska bli spelfilm - till slut. Under måndagen avslutades officiellt den långvariga tvist om vem som egentligen äger filmrättigheterna, och i och med det gick filmbolaget Warner Bros ut med nyheten.(TT)
Publicerad 3 augusti 2015

Det populära rollspelet "Dungeons & dragons" ska bli spelfilm - till slut.

Under måndagen avslutades officiellt den långvariga tvist om vem som egentligen äger filmrättigheterna, och i och med det gick filmbolaget Warner Bros ut med nyheten.

Annons

"Vi är så glada över att få väcka liv i 'Dungeons & dragons'-världen på vita duken. Det är utan tvekan det mest kända varumärket inom fantasy, vilket i sin tur är den genre med flest passionerade filmfans", säger Warner Bros-chefen Greg Silverman i ett uttalande, enligt Deadline Hollywood.

David Leslie Johnson, som skrivit filmer som "Orphan", "Wrath of the Titans" och kommande "Conjuring 2", har skrivit ett manus till "Dungeons & dragons"-filmen. Än så länge har varken regissör eller skådespelare knutits till projektet.

"Dungeons & dragons" lanserades 1974 och de olika versionerna av bordsrollspelet har spelats av över 20 miljoner människor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons