Annons
Nyheter

Kritik mot planerad Prince-musikal

En "Purple rain"-musikal ska turnera runt i Storbritannien nästa år. Nu får projektet kritik från dem som förvaltar den avlidne artisten Princes tillgångar, som kallar det "ett grovt försök att lura fans", skriver BBC.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

En "Purple rain"-musikal ska turnera runt i Storbritannien nästa år. Nu får projektet kritik från dem som förvaltar den avlidne artisten Princes tillgångar, som kallar det "ett grovt försök att lura fans", skriver BBC.

Musikalen beskrivs som ett musik- och dansfirande av Prince, och ska bygga på hitlåtar som "Kiss", "Purple rain" och "Little red corvette", framförda live.

Annons

Men förvaltarna säger sig inte ha godkänt musikalen.

"Det här är ett grovt försökt att lura fans att tro att de ser en "Purple rain"-musikal på West End, när det bara är ett coverband som spelar Princes låtar", säger de i ett uttalande till BBC.

Regissören Gary Lloyd, som meddelade planerna på den nya musikalen för några dagar sedan, har tidigare regisserat Michael Jackson-musikalen "Thriller Live".

Det är lagligt att sätta upp en show med cover-versioner av låtarna utan att söka tillstånd, så länge royalties betalas.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons