Annons
Nyheter

Lorrygänget tillbaka med "Lyrro"

23 år efter premiären för "Yrrol" dammas Lorry-konceptet av. Regissören Peter Dalle tror att gängets nya långfilm "Lyrro - ut&invandrarna" kommer att provocera - i flera olika läger. - Jag tror inte att du kan göra någonting i dag utan att det finns människor som kommer att provoceras.(TT)
Publicerad 9 juni 2017
””

Yngre förmågor

Mer än två decennier har gått sedan Lorry-gänget sist samlades för att göra film. Den här gången får Peter Dalle, Suzanne Reuter, Johan Ulveson och Claes Månsson hjälp av yngre förmågor som Björn Gustafsson, Nour El Refai, Henrik Dorsin och Sanna Sundqvist.

””
Annons

Claes Månsson är entusiastisk över de nya Lorry-kollegorna:

””

Politiskt inkorrekt

Tv-serien "Lorry" var känd för att titt som tätt bli anmäld till radio- och tv-nämnden. Den politiskt inkorrekta tonen känns igen när Peter Dalle presenterar ramhandlingen till sketchfilmen "Lyrro" som börjar spelas in på Aruba efter midsommar. Filmen följer två par - ett som flyr från ett fattigt land i söder till ett land i norr för att få ett bättre liv, och ett som flyr norrifrån "för att bli smala, bruna, friska och slippa vintern".

TT: TT: Du har inte tvekat över att ta upp Lorry igen efter så många år, eller varit nervös inför reaktionerna?

””

Uppfinnaren dyker upp

Den slipprige farbror Bosse och uppfinnaren från Sundbyberg var återkommande figurer i Lorry-sketcherna. Peter Dalle berättar att ett par av de gamla rollfigurerna kommer att dyka upp även i den nya filmen - men vill inte avslöja vilka.

Fast tystnaden räcker inte länge. På sitt tankspridda Lorry-manér spräcker Claes Månsson hemligheten.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons