Annons
Nyheter

Maher ber om ursäkt efter rasistiskt språkbruk

Tv-bolaget HBO tar kraftigt avstånd från programledaren Bill Maher sedan han använt det nedsättande ordet "husneger" i det senaste avsnittet av sitt program "Real time". Medan kraven på hans avgång ökar ber programledaren om ursäkt.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

Bill Maher hade bjudit in den republikanske senatorn Ben Sasse som gäst, och det var när Sasse erbjöd programledaren att börja jobba på fälten i hans delstat Nebraska som Maher skämtsamt svarade med att beskriva sig själv på ovanstående vis.

"Bill Mahers kommentar i går kväll var fullständigt oförlåtlig och smaklös. Vi kommer att klippa bort hans djupt stötande uttalande från alla ytterligare sändningar av programmet i fråga", säger HBO i ett uttalande som Variety har tagit del av.

Annons

Maher får också hård kritik från bland andra medborgarrättsrörelsen Black Lives Matter, rapparen Chance the Rapper och komikern Wayne Brady som alla kräver programledarens avgång.

I en rad Twitterinlägg skriver Ben Sasse att han ångrar att han inte markerade tydligare mot Maher i sändning.

Som svar har Bill Maher gått ut med ett pressmeddelande i vilket han säger att han ångrar sig:

"Fredagskvällar är alltid sämst när det gäller sömn eftersom jag hålls vaken av att tänka på sakerna jag borde eller inte borde ha sagt i mitt direktsända program. I går kväll var en särskilt lång sådan eftersom jag ångrar ordet jag använde i ett skämt som uppstod i stunden. Ordet var stötande, jag ångrar att jag använde det och jag ber verkligen om ursäkt."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons