Annons
Nyheter

Mest fylleri för polisen första "superkvällen"

VM-kval, Håkan Hellström och Summerburst - polisen är förberedd inför den så kallade superhelgen i Stockholm och har arbetat med en "särskilt uttagen polisinsats". Hittills har inga allvarligare brott inträffat. Första kvällen, fredagens, summerades så här vid midnatt på polisens hemsida:(TT)
Publicerad 10 juni 2017

Första kvällen, fredagens, summerades så här vid midnatt på polisens hemsida:

Vid Summerburstfestivalen på Gärdet har ett tiotal anmälningar om ringa narkotikabrott upprättats, en person är gripen misstänkt för misshandel och en anmälan har upprättats om sexuellt ofredande.

Annons

23 personer har tagits om hand enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) och åtta personer har avlägsnats för störande av allmän ordning.

Våld mot tjänsteman

Vid Håkan Hellström-konserten på Stadion har en person tagits om hand enligt LOB, och vid fotbollsmatchen på Friends Arena har fem personer tagits om hand enligt LOB.

Det har också vid ett tillfälle tänts bengalisk eld inne på arenan. En anmälan har upprättats om brott mot ordningslagen.

En anmälan om försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd har upprättats i samband med matchen i Solna. Den misstänkte i det fallet har också gjort en motanmälan, skriver polisen på sin hemsida.

"Fokus på terror"

Kommenderingar har förberetts vid de tre stora evenemangen, som hålls i skuggan av terrordådet på Drottninggatan och de senaste terrorattackerna i Storbritannien.

””

Men bland annat har Stockholmspolisen förstärkts av ridande polis och tunnelbanepolis.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons