Annons
Nyheter

Mobilsurfandet i stort sett fördubblat

Telenors undersökning av en miljon kunders mobilsurfvanor visar på en explosionsartad ökning. Under de första fyra månaderna 2018 ökade mobilsurfandet med hela 96 procent - och norrländska seniorer leder ökningen.(TT)
Publicerad 10 juni 2018

Siffran är ett snitt per capita, framtagen genom en undersökning av mobilsurfvanorna hos över en miljon Telenor-kunder runtom i landet, i åldrarna 18 till 70 och uppåt, utan hänsyn till abonnemangsform.

””

Seniorsurf på uppgång

Annons

Enligt Telenor beror ökningen på ett förändrat digitalt beteende. Mobilanvändare strömmar mer rörligt innehåll än tidigare, vilket står för majoriteten av förbrukad data.

Den största ökningen i en åldersgrupp - 117 procent - märks hos seniorer i åldrarna 70 och uppåt, vilket följer en trend som etablerats i tidigare undersökningar.

””

Norrländskt "surfbälte"

Geografiskt är ökningen i Norrland markant - Västernorrland, Norrbotten och Västerbotten är tre av de fem län som ökar mest i Telenors mätning. Allra störst ökning ses dock på Gotland.

Den norrländska ökningen fastslogs även av Tele 2 i en undersökning från april, i vilken ett "surfbälte" beskrivs - från Strömsund upp till Gällivare mot Älvsbyn och finländska gränsen.

Telenors mätning visar att inga storstadsregioner finns med i den totala mobilsurftoppen - Värmland ligger högst, följt av Uppsala, Örebro, Västernorrlands och Jönköpings län.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons