Annons
Nyheter

"Modebranschen är en lätt måltavla"

I "Zoolander 2" återvänder Ben Stiller till sin kultförklarade roll som korkad supermodell, och den här gången är modebranschen med på skämtet. TT mötte Stiller och filmens huvudskådespelare i New York. Det är snart 15 år sedan Ben Stillers rollfigur Derek Zoolander gjorde entré i populärkulturen.(TT)
Publicerad 10 februari 2016

Det är snart 15 år sedan Ben Stillers rollfigur Derek Zoolander gjorde entré i populärkulturen. Sedan dess har karaktärens pose "blue steel" och filmen "Zoolander" blivit kultförklarade. När den bioaktuella uppföljaren tar vid har Derek och konkurrenten Hansel - åter spelad av Owen Wilson - levt avskilda från omvärlden hela denna period. Därför är de, när berättelsen för dem tillbaka till catwalken, obekanta med koderna i dagens modebransch, liksom med de sociala medier som påverkar dem. Fenomen som hipsters är också främmande.

Detta kan Ben Stiller delvis känna igen sig i, säger han då TT träffar honom med Owen Wilson i New York

””
Annons

"Inte rädd"

Owen Wilson kan också identifiera sig med känslan.

””

Vid sidan om att spela huvudrollen har Ben Stiller precis som med originalet regisserat och skrivit manus. Will Ferrell återvänder även han i sin roll som den diaboliske modemogulen Mugatu, jämte en ny karaktär spelad av Kristen Wiig; den bisarra sminkmärkesdivan Alexanya Atoz. Ferrell och Wiig deltar också på pressdagen, och enas om att inspelningen präglades av en surrealistisk stämning. Inte minst på grund av platsen, säger Will Ferrell.

””

"Sann konst"

Kristen Wiig är imponerad av kläderna i filmen.

””

Will Ferrell ser denna suddiga gräns mellan parodi och verklighet som en styrka.

””

Till skillnad från i originalet, fick Ben Stiller här flera stjärndesigners och artister att spela sig själva, som Marc Jacobs och Tommy Hilfiger - liksom Justin Bieber och Skrillex.

””

Originalfilmens popularitet beror på igenkänning, tror Ben Stiller.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons