Annons
Nyheter

Mor och dotter McCartney ställer ut i Sverige

På Fotografiska visas som bäst utställningen "Mother daughter" av brittiska fotograferna Linda och Mary McCartney. Verken som visas sträcker sig över tre decennier och knyter samman dottern Mary McCartneys konstnärskap med sin döda mor Linda McCartneys estetik.(TT)
Publicerad 2 juni 2018

På Fotografiska visas som bäst utställningen "Mother daughter" av brittiska fotograferna Linda och Mary McCartney. Verken som visas sträcker sig över tre decennier och knyter samman dottern Mary McCartneys konstnärskap med sin döda mor Linda McCartneys estetik.

Det som kännetecknar båda fotograferna är förmågan att skapa kontakt med sina motiv, och porträttera vardagslivet på bild. En förmåga som gått i arv från mor till dotter:

Annons

"Känslan av intimitet, att observera människor och söka efter personernas intensitet, utvecklades till en besatthet av att fotografera", berättar Mary McCartney i ett pressmeddelande.

Inte helt oväntat löper Beatles-medlemmen Paul McCartneys ansikte som en röd tråd genom utställningen. Men här dyker även en rad andra kända ansikten upp som Aretha Franklin, Jimi Hendrix, B.B. King, Mick Jagger, Brian Jones, Kate Moss och Rihanna.

Utställningen "Mother daughter" har tidigare visats bland annat New York, och pågår framtill den 2 september på Fotografiska i Stockholm.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons