Annons
Nyheter

Movits frontman släpper soloalbum: "Naknare"

Till vardags är han frontman i hiphopgruppen Movits. Men nu släpper Johan Rensfeldt ett eget dancehall-album under namnet Champion J. R. - Det är lite naknare, säger han. Idén om att göra ett reggae- och dancehall-inspirerat album har funnits hos Johan Rensfeldt i fem år.(TT)
Publicerad 14 juli 2017

Idén om att göra ett reggae- och dancehall-inspirerat album har funnits hos Johan Rensfeldt i fem år. När de andra Movits-medlemmarna var upptagna på annat håll bestämde han sig för att göra slag i saken.

””

Inspireras av maträtt

Annons

Under namnet Champion J.R (J.R som i Johan Rensfeldt) släpper Movits-frontmannen nu ett album med tio låtar. En av låtarna - som även fått ge namn åt albumet - är inspirerad av en maträtt.

””

TT: TT: Är alla låtar på skivan inspirerade av olika maträtter?

””

Namnet "Champion J.R" valde Johan Rensfeldt för att det passade bättre än hans eget namn.

””

Nytt Movits-album

Det nya soloalbumet betyder däremot inte slutet för Movits. I sommar väntar flera spelningar och till hösten ska bandet börja jobba med ny musik.

Johan Rensfeldt tog också hjälp av sin bror, Movits-medlemmen Anders Rensfeldt, i slutet av processen - han fick finslipa låtarna till "Callaloo". Annars var den största utmaningen för Johan Rensfeldt att producera låtarna själv, men han är inte speciellt nervös över sin solodebut.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons