Annons
Nyheter

Myndighet tappar personal till följd av flytt

Förra året meddelade regeringen att Myndigheten för kulturanalys skulle omlokaliseras från Stockholm till Göteborg. Nu står det klart att ingen av de tolv fasta medarbetarna på myndigheten har för avsikt att flytta med västerut, rapporterar Dagens Nyheter.(TT)
Publicerad 7 juni 2018

Förra året meddelade regeringen att Myndigheten för kulturanalys skulle omlokaliseras från Stockholm till Göteborg. Nu står det klart att ingen av de tolv fasta medarbetarna på myndigheten har för avsikt att flytta med västerut, rapporterar Dagens Nyheter.

Flytten är en del av regeringens satsning på att decentralisera placeringen av myndigheter och målet är att omkring 900 statliga tjänster lokaliseras till andra delar av landet under året.

Annons

I en rapport som DN tagit del av står det att utsikterna är goda vad gäller att hitta ny personal, men att det uppskattningsvis kommer att ta flera år för den berörda kulturmyndigheten att nå upp till samma kompetensnivå som fanns hos myndigheten 2017.

Myndigheten för kulturanalys startades 2011 och har uppdrag av regeringen att återkommande genomföra undersökningar om svenskars kulturvanor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons